Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

Aklimat

Aklimat

TRADICIJA IN IZKUŠNJE

V 35 letih proizvodnje aluminijastih radiatorjev, so v Aklimatu razvili radiator tipa M, ki ga odlikujejo izvrstne lastnosti oddajanja toplote in hitro prilagajanje razmeram v prostoru. Tradicija in dolgoletne izkušnje pri proizvodnji zagotavljajo izdelek visoke kvalitete, zato zanj dajejo 15-letno garancijo.
 

ALUMINIJ

Izredne termične lastnosti aluminija, odpornost proti oksidaciji, možnost različnih načinov priključitve omogočajo radiatorjem iz aluminija izjemno učinkovitost, dodelanost in estetski videz.
 

VIDEZ IN FUNKCIONALNOST

Danes radiator ni le grelno telo, temveč tudi dekorativni element v prostoru, zato je njegov estetski videz še toliko bolj pomemben. Zunanja oblika radiatorskega člena je lepo oblikovana: iz zaokroženih okroglih linij zgoraj prehaja v ravni del srednjega aluminijastega profila in se sklene z vertikalno linijo spodnje radiatorske glave. Premišljeno oblikovani členi radiatorja olajšajo gibanje zraka in s konvekcijo povečajo oddajanje toplote v prostor. Obenem sodobno oblikovani radiatorji omogočajo temeljito čiščenje tako notranjosti – prostora med členi – kot zunanjosti.
 

VARČNOST

Zaradi visoke gospodarnosti, ki jo pridobimo z veliko oddajo toplote, radiatorji AKLIMAT omogočajo varčevanje z energijo. Njihova tehnična dovršenost in funkcionalnost ter nizka masa omogočajo enostavno rokovanje in montažo na ogrevalni sistem. Zaradi boljše toplotne prevodnosti pa so primerni tudi za delovanje pri nizkotemperaturnem načinu ogrevanja. Izgube toplote, to je tiste, ki jo absorbirajo radiatorji sami, so namreč izredno nizke. Manjše so tudi toplotne izgube pri kroženju vode v sistemu, saj je količina vode v aluminijastih radiatorjih manjša.
 

BARVE

Radiator je lakiran v standardni beli barvi RAL 9016, po naročilu pa je mogoče dobiti tudi druge barve po RAL-lestvici.
 

PRIKLOP

Priklop radiatorjev na centralno omrežje je mogoč na klasičen način, s stranskim priklopom, in s spodnjim levim ali desnim priklopom. Mogoča je tudi MV-izvedba z vgrajenim ventilom in s spodnjim desnim ali s spodnjim levim priklopom.
 Aklimat M Aklimat M

standardni aluminijasti radiator

Aklimat MV Aklimat MV

aluminijasti radiator z vgrajenim ventilom

Aklimat MM Aklimat MM

aluminijasti radiator s sredinskim priključkom

Aklimat ML in MD Aklimat ML in MD

aluminijasti radiator s spodnjim levim ali spodnjim desnim priključkom

 cevni radiatorji cevni radiatorji

Zaradi svoje oblike so primerni predvsem za ogrevanje kopalnic. Obešala omogočajo tudi sušenje brisač. S svojo sodobno in elegantno obliko se zlijejo s slehernim interierjem, ne zavzamejo veliko prostora, obenem pa so priročni in uporabni tudi za gretje ali sušenje brisač. Montaža in čiščenje sta enostavna, na voljo pa so tri različne višine in široka RAL lestvica barvnih odtenkov.