Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

Toplotni števec Ultraheat T350

Toplotne števce ULTRAHEAT T350 odlikujejo poleg natančnosti in enostavnega obračunavanja popolna zanesljivost, dolga življenjska doba ter nizki stroški vgradnje in vzdrževanja. Omenjeni toplotni števci so prava rešitev za vaše gospodinjske potrebe.

Lastnosti naprave:

Izbira po meri – temperaturni senzor

ULTRAHEAT T350 deluje z neprekinjeno priključenimi temperaturnimi senzorji Pt 500. Glede na vaše potrebe vam  lahko dobavimo standardni senzor Direct Short M10 x 27,5 mm za neposredno vgradnjo ali senzorje 5,2 x 45 mm za žepke – s kablom dolžine 1,5 ali 5 m. Za vgradnjo senzorja dovoda je na voljo ustrezen pribor, medtem ko je senzor povratka že vgrajen v enoto za merjenje prostornine.

Velike zmogljivosti v majhnem prostoru – računalo

Toplotni števec ULTRAHEAT T350 s kompaktnim računalom omogoča enostavno namestitev v katero koli montažno ohišje. Za optimalno odčitavanje se lahko števec zavrti na merilni cevki oziroma montira do 1 m stran, tudi pri serijski izvedbi. Montažna plošča se lahko uporabi tudi kot stenski nosilec. Elektronska enota je opremljena z optičnim vmesnikom in možnostmi za daljinsko odčitavanje prek M-busa ali impulznega modula.

Preizkušeno in dokazano dolgoletno delovanje

Najvišja merilna točnost

Toplotni števec ULTRAHEAT T350 je zasnovan za različne vrste uporabe v gospodinjstvih. Deluje na podlagi preverjene ultrazvočne merilne tehnologije Landis+Gyr, ki omogoča najvišjo merilno točnost, stabilne meritve ter dolgoletno delovanje brez vzdrževanja. Pretok se meri z uporabo ultrazvočnega prenosa, pri čemer dva pretvornika izmenično oddajata ultrazvočne signale v smeri pretoka ter v njegovi nasprotni smeri. Na podlagi razlike med izmerjenimi časi širjenja signalov lahko natančno izračunamo vrednost pretoka.

Varna prihodnost in trpežnost

Merilna cevka toplotnega števca ULTRAHEAT T350 je izdelana v robustni kovinski izvedbi in opremljena s posebnim notranjim profilom DuraSurface, ki onemogoča moteče odboje v merilnem kanalu že od samega začetka delovanja naprave ter zagotavlja boljšo odpornost merilnika proti oblogam. Prednosti so očitne: tehnična superiornost in nobenih obrabnih delov. Pomembna pa je tudi izjemna zanesljivost.

Enostavna montaža in uporaba

Toplotni števec ULTRAHEAT T350 omogoča enostavno montažo in uporabo. Vgradimo ga lahko tudi na neravnih delih cevi, v kateri koli smeri, poleg tega pa za vgradnjo ne potrebujemo elementov za okrepitev pretoka. Smer vgradnje ne vpliva na merilno točnost ali dinamiko merjenja. Toplotni števec ULTRAHEAT T350 ni občutljiv na majhne delce v vodi, odlikuje pa ga tudi neslišno delovanje.

Pregledno delovanje

Odčitki, prikazani na velikem prikazovalniku, so urejeni na pregleden in lahko razumljiv način. Razdeljeni so v dva preprosto dostopna sklopa: v prvem sklopu so prikazani odčitki, namenjeni odjemalcem, drugi sklop pa je namenjen serviserjem. Dostopne so tako trenutne vrednosti kot nastavljene dnevne in
mesečne vrednosti. Prikaz vseh odjemnih vrednosti zagotavlja lažje sledenje ter enostaven obračun porabljene toplotne energije.