Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

Toplotni števec Ultraheat T550

Merjenje na osnovi ultrazvoka predstavlja najsodobnejši način merjenja toplotne energije. Za razliko od mehanskih števcev, ki so bili v uporabi do danes, ultrazvočni števci nimajo vrtečih se delov. To zagotavlja dolgo življenjsko dobo brez vzdrževanja in visoko točnost v celotnem obdobju uporabe.

Toplotni števec ULTRAHEAT T550 je posebej zasnovan za številne različne vrste uporabe, v okviru
katerih se lahko z merjenjem porabe toplotne energije zadovoljijo specifične potrebe distribucijskih in
lokalnih ogrevalnih sistemov, energetskega upravljanja stavb in merjenja hlajenja.

Območja delovanja in izbira funkcij omogočajo, da se merilnik ULTRAHEAT T550 uporablja tako v
stanovanjskih blokih kot pri odjemalcih s posebnimi tarifami oziroma za bolj splošne namene. Različne
nastavitve programske opreme zagotavljajo visoko modularnost števca oziroma prožno rešitev, ki se
lahko prilagodi vašim specifičnim potrebam in namenom uporabe.

Ključne lastnosti:

Vaš potni list za prihodnost

Seznam tarif: tarife se lahko prilagodijo specifičnim potrebam

Številne tarifne funkcije omogočajo nastavitev sistema za specifične tarifne okvire. Pri nastavljanju tarif za moč, pretok, temperaturo povratka ali dovoda so na  voljo tri mejne vrednosti. Možen je tudi dvotarifni sistem, bodisi s časovnimi impulzi ali z daljinskim upravljanjem prek M-busa. Z uporabo prožnih tarifnih funkcij lahko prek določanja tarifno odvisnih cen za ogrevanje in hlajenje ustvarimo ugodne pogoje za učinkovitejše sisteme za ogrevanje četrti.

Dnevnik dogodkov za  boljšo diagnostiko

Funkcija dnevnika dogodkov omogoča zapis in izbiro 24 različnih dogodkov s servisno programsko opremo. Možen je tudi zapis  diagnostike napak v delovanju. Dogodki, stanje delovanja in spremembe naprave se zapisujejo skozi daljše obdobje in so lahko dostopni.

Zapisovalnik podatkov: spremljanje in analiza

Kot dodatna možnost je na voljo zapisovalnik podatkov, ki neprekinjeno shranjuje izmerjene vrednosti. Omenjene vrednosti se zapisujejo vzporedno, v štirih časovnih ciklih, od urnih do letnih ciklov. Vsaka od zbirk vsebuje do osem po izbiri izmerjenih vrednosti. Na voljo je tudi servisna programska oprema, ki omogoča posamično dodeljevanje izmerjenih vrednosti ter njihov enostaven priklic in prikaz. Zapisovalnik podatkov omogoča spremljanje delovanja sistema in tehnično analizo načina delovanja.

Samodiagnostika za boljšo varnost

Zagotovljen je varnostni paket, ki omogoča zgodnje zaznavanje kakršnih koli nedovoljenih posegov v sistem ali morebitnih težav. Merilnik ULTRAHEAT T550 zapisuje podatke o oblogah umazanije v sistemu in o tem poroča, poleg tega pa zanesljivo prepozna kakršen koli nedovoljen poseg v temperaturne senzorje. Ta funkcija je ustrezno dopolnjena z dnevnikom dogodkov, ki je vključen v standardno opremo. Podatkov, vpisanih v dnevnik dogodkov, ni mogoče izbrisati. Poleg tega mesečne vrednosti zagotavljajo zanesljiv vpogled v porabo in druge parametre ter njihovo sledenje.

Nizki stroški vgradnje in delovanja

Neobrabljivi deli, samodejna samodiagnostika in zaznava napak zagotavljajo minimalne stroške delovanja naprave, poleg tega pa je njena uporaba povsem enostavna. Začetni stroški so zaradi preproste in hitre vgradnje zares nizki.

Minimalni investicijski stroški ter zagotovljena varnost investicije

Merilnik uporablja kot komunikacijski vmesnik module »priključi in uporabljaj«, s čimer zagotavlja združljivost naprave tudi z novimi komunikacijskimi rešitvami, ki nas čakajo v prihodnosti. Prožnost zagotavljata dva priključka za module. Merilnik ULTRAHEAT je izdelan v robustni izvedbi, investicija vanj pa je zaradi njegovih neobrabljivih delov, ki mu zagotavljajo dolgo življenjsko dobo, odlična rešitev. Merilnik se lahko vgradi tudi na neravnih delih cevi, kar prinaša dodatne prihranke v zvezi s prostorom in stroški. Merilnik ULTRAHEAT ponuja obilje izjemnih funkcij.

Durasurface zanesljive meritve s profilom

Inovativen notranji profil DuraSurface postavlja nove standarde na področju merilne stabilnosti. Notranji profil DuraSurface, s katerim so opremljene merilne komponente majhne prostornine (do 2,5 qp), nenehno odstranjuje moteče odboje v merilnem kanalu ter zagotavlja izjemno merilno stabilnost in boljšo odpornost merilnika proti raznim oblogam. Ta revolucionarna inovacija omogoča zanesljive meritve in dolgoletno delovanje brez vzdrževanja.

Kakovost – preverjena in zagotovljena

Kakovost vseh naših merilnikov toplotne energije je zagotovljena. Vsak števec se preizkusi, še preden zapusti tovarno, poleg tega pa imajo vsi števci ustrezne certifikate, ki potrjujejo skladnost sistemov vodenja kakovosti in ravnanja okolja s standardoma ISO 9001 in ISO 14001.