Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

VITODENS 111-W (6,5 do 35 kW)

Kompakten plinski stenski kondenzacijski kotel z integriranim hranilnikom sanitarne vode iz plemenitega jekla.

Nazivna toplotna moč: 6,5 do 35 kW

Za eno družinske hiše/etažna stanovanja kot novogradnja ali posodobitev

Plinski stenski kondenzacijski kotel Vitodens 111-W je idealen za etažna stanovanja ali enodružinske hiše. Brez težav ga je možno montirati na steno niše v kopalnici ali gospodarskega prostora hiše, najde pa tudi prostor nad delovno površino v kuhinji, nad pralnim strojem ali sušilnikom perila. Če je pomembna dolga življenjska doba in varčnost ogrevalne naprave, je za to najbolj primeren material plemenito jeklo. Zato je Vitodens 111-W opremljen s prenosnikom toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla, ki zagotavlja potrebno zanesljivost in visoko koriščenje kondenzacijske toplote. Toplotna celica je sestavljena iz uveljavljenega prenosnika toplote Inox-Radial iz plemenitega jekla in moduliranim cilindričnim MatriX gorilnikom.

Udobje toplote vode s hranilnikom sanitarne vode

Integriran hranilnik tople vode iz plemenitega jekla s prostornino 46 l nudi enako udobje tople sanitarne vode kot ločen, notranje ogrevan ogrevalnik sanitarne vode s prostornino 150 l. Topla voda je na voljo takoj, z željeno temperaturo in veliko enakomernostjo, tudi pri več odvzemnih mestih istočasno. V hranilnik vode stalno doteka v prenosniku toplote na željeno temperaturo ogreta voda (pretočni grelnik) in je pri naslednjem odvzemu takoj na razpolago. Senzorji temperature skrbijo za to, da se dosega in ohranja nastavljena temperatura. Ob potrebi Vitodens 111-W avtomatsko doklopi cilindrični MatriX gorilnik in tako skrbi za željeno temperaturo sanitarne vode. To je pomembno predvsem pri polnjenju kopalne kadi ali dolgem prhanju.

Zanesljivo obratovanje in dolga življenjska doba

Ogrevalna površina Inox-Radial je iz plemenitega, nerjavnega jekla. Moduliran cilindrični MatriX gorilnik ima veliko modulacijsko območje 1:4 z nizkimi emisijami, dolgo življenjsko dobo zaradi MatriX žične mreže, ki ni občutljiva na visoke temperaturne obremenitve (optimalna uskladitev prenosnika toplote in gorilnika).
Z ogrevalno površino Inox-Radial iz plemenitega, nerjavnega jekla nudi Vitodens
111-W zanesljivost pri obratovanju in trajno visoko koriščenje kondenzacijske toplote. Gladka površina plemenitega jekla zaradi samočistilnega efekta potrebuje manj čiščenja kot ostale ogrevalne površine.

Sistem diagnoze:

Elektronska regulacija kotlovnega krogotoka za obratovanje po prostorski temperaturi je vgrajena v Vitodens 111-W . Če se priključi senzor zunanjetemperature, kotel avtomatsko preklopi na vremensko vodeno obratovanje. Integrirana je tudi zaščita pred zamrznitvijo sistema. Preprosto upravljanje z vrtljivimi gumbi omogoča hitro nastavitev temperature ogrevalne in sanitarne vode. Na digitalnem zaslonu so prikazana obratovalna stanja in temperature.

Izredno prijazen za vzdrževanje in servis:

Tudi pri vzdrževanju in servisu ta kotel prihrani čas. Vsi sklopi so dosegljivi s sprednje strani, stranski odmik od stene za servisiranje ni potreben.
Vse komponente naprave, kot so raztezna posoda za ogrevalno vodo, črpalke in varnostne armature so tovarniško montirane.

Prednosti kotla Vitodens 111-W (tip B1LA):

 • Plinski stenski kondenzacijski kotel z moduliranim cilindričnim MatriX gorilnikom, za obratovanje odvisno in neodvisno od zraka v prostoru.
 • Za zemeljski in utekočinjen plin.
 • Normiran izkoristek do 97 % (Hs)/108 % (Hi).
 • Območje toplotne moči: 6,5 do 35 kW
 • Dolga življenjska doba in visoka učinkovitost zaradi prenosnika toplote
  Inox-Radial
 • Moduliran cilindrični MatriX gorilnik z dolgo življenjsko dobo zaradi
  MatriX mreže iz plemenitega jekla - odporna na visoke temperaturne
  obremenitve.
 • Modulacijsko območje:1:4
 • Preprosto upravljanje z regulacijo z ročno omejitvijo moči in možnostjo priključitve moduliranih prostorskih termostatov.
 • Veliko udobje tople sanitarne vode zaradi pretočnega ogrevanja in integriranega hranilnika sanitarne vode iz plemenitega jekla (prostornina 46 l).
 • Ročna prilagoditev odvodu dimnih plinov omogoča velike, maksimalne dolžine odvoda dimnih plinov brez izgube moči.