Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

VITOSOL 100-F

Ravni kolektorji za pokončno ali vodoravno montažo.

Zmogljivi ravni kolektorji Vitosol 100-F in Vitosol 200-F so idealna kombinacija v povezavi s Viessmann ogrevalno napravo. Z absorbersko površino 2,32 m2 se lahko  kolektorji Vitosol optimalno prilagodijo potrebo po energiji. Prevzamejo lahko skoraj v celoti ogrevanje sanitarne vode in prispevajo k podpori ogrevanja.

Tako se lahko v letnem povprečju energija, potrebna za ogrevanje sanitarne vode, zniža do 60%. Kombinacija s kondenzacijskim kotlom pa lahko zahvaljujoč brezplačni sončni energiji, prihrani več kot tretjino celotne letne energije.

Trajno tesni in visoko stabilni

Neprekinjeno upognjen aluminijski okvir in brezšivno izvedena tesnitev steklene plošče, garantirajo trajno tesnost in visoko stabilnost kolektorjev. S tem se tudi zanesljivo prepreči zamrznitev okvirja s stoječo vodo v prehodih med okvirjem in steklom. Zadnja stena je neprebojna in odporna proti koroziji. Visoko učinkovita toplotna izolacija zmanjša toplotne izgube predvsem v prehodnih obdobjih in pozimi.

Prednosti Vitosol 100-F:

Zmogljiv ravni kolektor s privlačno ceno. Univerzalno uporaben za montažo na streho, integracijo v strešno konstrukcijo in montažo prosto stoječe – pokončno in vodoravno.

  • Visok učinek zaradi selektivno prevlečenega absorberja in prekritja s steklom odpornim proti toči.
  • Trajna tesnost in visoka stabilnost zaradi neprekinjeno upognjenega aluminijastega okvirja in neprekinjene zatesnitve solarnega stekla.
  • Neprebojna in proti koroziji odporna zadnja stena iz pocinkane jeklene pločevine.

Privlačen videz

Kolektorji se ponašajo z atraktivnim videzom. Standardno je okvir lakiran v rjavo barvo RAL 8019 in tako paše skoraj na vsako streho. Na željo je okvir dobavljiv v vseh barvah po RAL lestvici. Opcionalne stranske prekrivne letve v enaki barvi ponujajo harmoničen prehod med kolektorji in streho.

Enostavna montaža

Vitosol ravni kolektorji so izredno prijazni za montažo. Integrirane cevi vtoka in povratka omogočajo enostavno in varno montažo tudi večjih kolektorskih polj s pomočjo fleksibilnih vtičnih povezav.

Med seboj se lahko enostavno poveže do 12 kolektorjev. Ravni kolektorji so univerzalni za montažo na streho, integracijo v strešno konstrukcijo in montažo prosto stoječe, na primer na ravnih strehah. Pritrditveni sistem prijazen za montažo s statično preverjenimi sestavnimi deli iz korozijsko odpornega nerjavnega jekla in aluminija, je za vse Viessmann kolektorje enoten.

Pri navpični ali vodoravni instalaciji na fasado, se za optimalni izkoristek energije priporoča za 20% večja kolektorska površina, kot pri običajni montaži na streho.