Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

VITOVENT 300 (Volumski pretok zraka do 300 m3/h in do 400 m3/h)

VITOVENT 300 (Volumski pretok zraka do 300 m3/h in do 400 m3/h)
Prezračevalni sistem z rekuperacijo toplote, s stikalom obvoda za hlajenje z nočnim zrakom, daljinskim upravljanjem
Volumski pretok zraka do 300 m3/h in
do 400 m3/h


Super klima med lastnimi štirimi stenami

Moderna okna in hiše z nizkoenergijskim načinom gradnje so planirana tako da so čim bolj "tesna" in onemogočajo toplotne izgube. Na ta način pa se prepreči tudi izmenjava zraka od zunaj navznoter. Kvaliteta zraka pa vpliva v veliki meri na našo kvaliteto bivanja in življenja. Prezračevalni sistemi Vitovent 300 skrbijo za svež zrak in prijetno klimo prostorov, ne da bi pri tem energija zapravljala. Vitovent 300 kontinuirano izmenjuje zrak in odstranjuje neprijetne vonjave in škodljive snovi. Prezračevanje lahko udobno krmilite z daljinskim upravljanjem

Svež zrak za ugodno počutje

Zrak občutimo kot "svež", kadar koncentracija CO2 pade pod 0,1 Vol. %. Če zato odpremo okna, zračimo preveč in pri tem zapravljamo toploto. Ali pa zračimo premalo in se zato počutimo utrujeni in napeti. Prezračevalni sistemi Viessmann kot Vitovent 300 omogočajo kontinuirano prijetno in zdravo bivalno klimo.

Preventivna zaščita pred plesnijo

Vlažni prostori so glavni vzrok za napad plesni. Vitovent 300 izravnava vsebnost vlage v prostorih. Na ta način se lahko preprečijo gradbene škode. Preprečevanje rasti plesni kot filtriranje zunanjega zraka doprinesejo dodatno k večjemu udobju in dobremu počutju.

Zračenje skorajda brez izgube energije

Pri prezračevalnem sistemu Vitovent 300 je najpomembnejše varčevanje z energijo. Zmogljiv prenosnik toplote povrne okoli 90 % porabljenega zraka in z nji ogreje dovodni zrak. Na porabljeno kWh električne energije se pridobi 15 kratnik energije. S tem pri stanovanjski površini 150 m² prihranite okoli 300 l kurilnega olja letno.

Ponoči preklopite na hlajenje

Vitovent 300 sam odloči, ali se izvede prenos toplote ali ne. Če je poleti v notranjosti zgradbe topleje kot zunaj, preklopi loputa obvoda in v prostore vodi hladen zrak. Tudi balansiranje konstantnega volumskega pretoka skrbi za prijeten zrak..

Alergiki lahko zadihajo

Filtrski sistem z učinkovitim filtrom za cvetni prah (filtrski razred 6) očisti zrak. tako lahko tudi alergiki uživajo v najboljši prostorski klimi.

Pregled prednosti:

  • Skrbi za ugodno in zdravo prostorsko klimo.
  • Prihrani ogrevalno energijo in varuje okolje, ker se izmenjava zraka prilagaja dnevni potrebi.
  • Udobno obratovanje prezračevalnega sistema preko daljinskega upravljanja.
  • Rekuperiranje do 90 % toplote zmanjša toplotne izgube zaradi prezračevanja na minimum in zniža stroške ogrevanja.
  • Čiščenje zunanjega zraka preko filtra cvetnega prahu (filtrirni razred 6) izboljša kvaliteto bivanja in pomembno za alergike.
  • Prepreči se tvorba plesni in gradbena škoda zaradi vlažnosti zraka.
  • Kompakten način gradnje prihrani prostor; montaža pokončno na tleh ali na steno. 
  • Preprosta in prostorsko varčna vgradnja s fastfleks ploščatimi kanali za sistem razdelitve zraka.
  • Varčni motorji na enosmerni tok z regulacijo konstantnega volumskega pretoka in balansiranjem ohranjajo konstanten pretok zraka neodvisno od statičnega tlaka. 

Zaprta okna - več varnosti zaradi vlomov in zaščita pred hrupom.