Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

Delilniki toplote

Delilniki toplote

 

Delilniki nam ob pravilni hidravlični uravnoteženosti sistema omogočajo točen, jasen in transparenten zbir podatkov, ki jih lahko uprabimo za obračunavanje stroškov dejanske porabe toplotne energije v stanovanjski enoti.

 

S tem pridobite:Toplotni števec Ultraheat T550

Merjenje na osnovi ultrazvoka predstavlja najsodobnejši način merjenja toplotne energije. Za razliko od mehanskih števcev, ki so bili v uporabi do danes, ultrazvočni števci nimajo vrtečih se delov. To zagotavlja dolgo življenjsko dobo brez vzdrževanja in visoko točnost v celotnem obdobju uporabe.

Toplotni števec Ultraheat T350

Toplotne števce ULTRAHEAT T350 odlikujejo poleg natančnosti in enostavnega obračunavanja popolna zanesljivost, dolga življenjska doba ter nizki stroški vgradnje in vzdrževanja. Omenjeni toplotni števci so prava rešitev za vaše gospodinjske potrebe.

Radiatorski delilniki

Radiatorski delilnik Metra deluje na principu dveh temperaturnih senzorjev. Prvi meri temperaturo ogrevalnega telesa, drugi pa temperaturo okolice. Delilnik je opremljen z IR in lahko tudi z radijsko komunikacijo. Prek radijske komunikacije so dostopni podatki o porabi zadnje obračunske periode in trenutnega stanja, prek IR komunikacije pa je možno odčitati podatke zadnjih 11 mesecev. Vgrajene...

Vodomeri

Vodomeri so standardnih dimenzij z možnostjo nadgradnje z radio komunikacijo. Glede na optimalno izvedbo antene ni potreben vstop v stanovanje, pri manjših zgradbah tudi ne v stavbo. Centrale za sprejem podatkov se instalirajo na hodnik le v primeru GSM odčitavanja. Radio modul je opremljen z elektronsko plombo, za večjo varnost pa je možno namestiti tudi mehansko. Podatki, ki se prenašajo po...

Delitev stroškov toplote za ogrevanje

Predlagani način delitve stroškov toplote za ogrevanje temelji na načelu: «Enako veliko stanovanje, ki doseže enako srednjo temperaturo zraka v stanovanju, plača enak delež ne glede na svoj položaj ali lego v stavbi «. Za izhodišče služi temperaturni primanjkljaj (količina stopinja-ur), ki je v določenem podnebju odvisen od dejansko dosežene temperature v stanovanju.