Svetovanje

Energetsko svetovanje

Več o tem

Servis in vzdrževanje

Servis in vzdrževanje kotlovnic

Več o tem

Reference

Pregled referenc za hišne ogrevalne sisteme.

Več o tem

Znižajte stroške ogrevanje vašega stanovanja do 30%

Znižajte stroške ogrevanje vašega stanovanja do 30%
Velikokrat se zgodi, predvsem v zimskem času, da temperature v naših stanovanjih niso tako ugodne, kot bi si želeli. Včasih je prehladno, drugič pretoplo, optimalno temperaturo pa je dejansko težko doseči. Glavni krivec za naše nezadovoljstvo pa so fizikalni zakoni, ki delujejo v sistemu centralne kurjave. Tisti prostori, ki so bližje črpalki sistema, se prvi segrejejo in praviloma prvi dobijo ogrevano vodo. Ker pa je potrebno segreti tudi tiste prostore, ki so bolj oddaljeni, se proces segrevanja nadaljuje tudi v tistih prostorih, ki so bili že optimalno segreti. V bistvu se tukaj vrtimo v začaranem krogu, saj ko želimo v bližjih stanovanjih optimalno toploto, so oddaljena stanovanja podhlajena, ko pa želimo optimalno toploto v oddaljenih stanovanjih, pa bodo bližja pretopla.
 
 
Z ukrepi, ki jih lahko izvedemo na vaših sistemih za ogrevanje, lahko odpravimo to pomanjkljivost. Toploto vam zagotovimo tam, kjer jo potrebujete, in v količini, ki zagotavlja optimalno temperaturo in za vas kakovostne bivalne pogoje. Stroški ogrevanja se bodo znižali, pa tudi naše zunanje okolje bo zaradi manjše porabe kuriva manj onesnaženo. S tem sistemom se vaša investicija povrne, kar pomeni, da prihranite denar in energijo v zelo kratkem času.

Povračilna doba investicije

Vložena sredstva v termostatske ventile na radiatorjih in hidravlično uravnovešen sistem se povrnejo v dveh letih, da o povečanem udobju niti ne govorimo.

Primer izračuna:

· Predpostavimo lahko 25% prihranka energije.
· Predpostavimo strošek ogrevanja obstoječega sistema 1000 €/leto.
· Strošek ogrevanja posodobljenega sistema je tako 750 €/leto, prihranek znaša 250 €/leto.
· Investicija na stanovanjsko enoto ca 500 €.
· Sredstva se povrnejo v dveh letih, lahko pa tudi prej.

 

Rezultat:

Od drugega leta dalje privarčujete 250 €, vsako leto.

 

 

Večje udobje, manj reklamacij in dragih popravil.
Izkoristite nepovratna sredstva v višini do 25% investicije!

 

Preberite si več o nepovratnih sredstvih